A talajcsavar egy praktikus megoldás, melynek használatával a betonozás kiváltható vagy lényegesen egyszerűbbé tehető. Sokan nem tudják azonban, hogy a különböző fajta munkákhoz különböző típusú talajcsavarra lesz szükségük.

Most bemutatjuk az Ecotrex talajcsavarok különböző változatait, teherbírási képességüket, és azt, hogy milyen feladat ellátására jelentenek tökéletes megoldást.

Nagy igénybevétel esetén segít az ETM, ETFX és ETF széria

Az ETM típusú Ecotrex talajcsavarokat mobilházak, könnyűszerkezetes házak, pergolák és teraszok alátámasztására használhatjuk. A szériába tartozó talajcsavarok teherbírása 1600 kg és 2850 kg között mozog, ami azt jelenti, hogy nagy terhelésre méretezték őket.

Az ETFX és az ETF szériákat kifejezetten a nagyobb terhek rögzítésére fejlesztették. Előbbi esetben ehhez az erősített 4 mm-es falvastagságnak is hozzájárul, melynek köszönhetően az ETFX csavarok nagyobb teherbírásra képesek az átlagos terhelésű talajcsavarokkal szemben.

Az elérhető típusok teherbírása 3500 kg és 4500 kg között mozog. Az ETFX és az ETF széria tagjai tökéletesen alkalmasak napelemparkok, mobilházak és könnyűszerkezetes házak építéséhez is.

Az ebbe a három kategóriába tartozó talajcsavarok erős statikai igénybevétel mellett is képesek hosszú évekig biztosítani a megfelelő tartást mindenféle elmozdulás vagy roncsolás nélkül. Az „M” és „F” sorozatok bármilyen konstrukció vagy keret alátámasztására alkalmasak, a két típus kizárólag a fej méretében és a csatlakoztatás módjában tér el egymástól.

ETU széria: függőleges oszlopok és egyéb megoldások rögzítésére

Az ETU szériás Ecotrex talajcsavarok segítségével könnyedén és stabilan rögzíthetjük akár a függőleges faoszlopokat is, amelyeket pergolák, kis kerti faházak, könnyűszerkezetes házak vagy teraszok rögzítésére is használhatunk.

Ebben az esetben szintén nagy terhelésre méretezett csavarokról beszélünk, amelyek hosszú évekig hatékony és megbízható megoldást jelentenek nagy statikai igénybevétel esetén is. Az elérhető típusok teherbírása 850 kg és 950 kg között mozog.

ETG, ETR és ETC széria: ház körüli munkákhoz és egyéb feladatokra

Az ETG szériás Ecotrex talajcsavarok otthoni telepítésre is alkalmasak, így fóliasátrak, napernyőtartók, fregolik alátámasztására is tökéletesen használhatók. A nagyobbak méretű ETG csavarok kerítésoszlopokat is képesek megtartani, a pedig „G” széria rudak, csövek és egyéb profilok befogadására, illetve azok rögzítésére használható. Az elérhető típusok teherbírása ebben az esetben 200 kg-tól 1750 kg-ig terjed.

Az ETR szériás talajcsavarok ezzel szemben sorompók, zászlórudak, kapuk, csarnokok, teraszok, vagy akár fa és fémszerkezetű házak alátámasztására is alkalmasak. Teherbírásuk 400 kg és 2600 kg között mozog.

Végül, de nem utolsósorban az ETC szériás talajcsavarok főként kerítés oszlopok alátámasztására, rögzítésére használhatók. Az elérhető típusok teherbírása ebben az esetben 400 kg-tól és 850 kg-ig terjed.

Melyik lesz számomra a megfelelő megoldás?

Abban az esetben, ha Ön a feladatnak megfelelő modellt választja, mindegyik széria évekig hatékony és megbízható megoldást jelent, hiszen nagy kifejezetten nagy teherbírásra tervezték őket.

Amennyiben pedig nem tud dönteni arról, hogy melyik széria lenne megfelelő a munkához, keresse fel az Ecotrex munkatársait, akik minden kérdésére személyre szabott módon, szakértői választ fognak adni.