Bár a talajcsavar használatát leginkább a mobilházak és könnyűszerkezetes házak telepítéséhez kapcsolják, ennél jóval sokrétűbb felhasználási módjai is vannak ennek a praktikus, strapabíró és környezetbarát találmánynak. Tudtad például, hogy a kertben is többféle módon bevetheted?

A kert az egyik legjobb dolog, ami egy családi vagy akár társasházzal történhet. Rengeteg remek élménynek adhat otthont, amiben a kertben elhelyezett kisebb-nagyobb építményeknek is fontos szerep jut. Máris mutatjuk, mik azok az alkalmak, amikor a kertedben is kiválthatod az betonalapozást a talajcsavar használatával.

5+1 alkalom a talajcsavar lesz a kerted legjobb megoldása

  1. Terasz

A terasz lehet a kert lelke, ahová egy reggeli kávéra, kerti grillpartira is ki lehet ülni. Abban az esetben, ha ezt szeretnéd környezetbarát módon megtenni, nyugodtan választhatsz faterasz burkolatot is, hiszen biztonságosan rögzítheted talajcsavarral is.

  1. Pergola

A pergola szintén olyan kerti építmény, aminek nem kell külön betonalapot kiönteni, ezzel is megkímélve a talajt a betonból bele kerülő vegyi anyagoktól és földmunkáktól. Talajcsavar használatával nem kell megbontanod a talaj szerkezetét az alap kiásásával. Elég néhány lyukat fúrni a talajcsavar rögzítéséhez.

  1. Hinta és mászóka

A hinta, a mászóka, a faház mind olyan berendezései a kertnek, amiket gyerekek fognak használni, ezért kiemelten fontos a biztonságos rögzítése. Ehhez a különböző méretben elérhető talajcsavarok tökéletesen megfelelnek. Mondhatjuk, hogy kicsi a bors, de erős: mérettől függően a talajcsavarok akár több száz kg-os terhelést is képesek biztonságosan rögzíteni és megtartani.

  1. Fészer

A fészer szintén olyan építmény, ami a tároló funkció miatt valószínűleg nagyobb terhet fog hordani a vállán, viszont nem feltétlenül kell beton alapokra helyezned az építményt. Ebben a tehertartásban a talajcsavar is segíteni fog.

  1. Napernyő

A napernyő biztonságos rögzítése – főleg akkor, ha nagyobb és strapabíróbb darabokról van szó – sokszor okoz fejfájást a kerttulajdonosoknak. Már csak azért is, mert a viharos széllökések elég sok kárt tudnak okozni, ha felborítják a monstrumot és az ráborul például a teraszra vagy a kerti bútorra, esetleg a gyerekek mászókájára.

Sokan próbálkoznak azzal, hogy egy betonalapban alakítanak ki egy viszonylag fix helyet a napernyő elhelyezésére, pedig ennél sokkal egyszerűbben is megoldható a rögzítése, mégpedig beton felhasználása nélkül. Ráadásul a talajcsavar használatával maga a napernyő is mobil marad, bárhová szállíthatod, nem lesz helyhez kötve.

+1. Kerítés

A kerítés sarkalatos kérdése a kertnek, hiszen ez jelöli ki a telek határait. Szerencsére már a kerítés telepítése során sem kell betonalapozással pazarolnod az idődet és a pénzedet, mivel az Ecomodul termékpalettájában olyan 2D-s és 3D-s mobil kerítésrendszereket találsz, amit az Ecotrex ETC talajcsavarokkal rögzítve bármikor, bárhová magaddal vihetsz.

Még nem értünk a lista végére, de ahogy látod, a talajcsavar kerti felhasználásának számtalan módja van. Gondolj csak bele: a kert egy állandóan változó, más-más arcát mutató terület. Amikor talajcsavarral rögzíted a kerti építményeket, megteremted annak a lehetőségét, hogy az egész kert egy mobilis egyveleg maradjon.

Ha 1-2 év múlva a csúszda helyére szeretnél ültetni egy fát, vagy a fészer helyén alakítanád ki a kosárpalánkot, minden a talajcsavar egyszerű használatának és áthelyezhetőségének köszönhetően bármikor átrendezheted a kerted mozdítható elemeit.