Manapság az építkezés árai az egekben járnak. Amennyiben a költségek csökkentésén töröd a fejedet, akkor minden törekvésed a minőség romlásához vezethet, amely hosszú távon negatív hatással lesz az általad felhúzott építményre. A probléma már az ’alapoknál’ kezdődik, hiszen egy nagyobb családi ház betonalapjának megépítése kifejezetten költséges, valamint a folyamat a várakozási idővel együtt hosszú hetekig, sőt akár egy hónapig is eltarthat.

 

Azonban mindez elkerülhető és a beton alap egyszerűen kiváltható talajcsavarok segítségével. Még nem találkoztál a talajcsavar fogalmával? Megmutatjuk neked, hogy mire képes a talajcsavar és használatával hogyan csökkenthető az építkezés költsége a minőség megtartása mellett!

Mi is az a talajcsavar?

A talajcsavarok jelentette viszonylag új technológia 30 éves múltra tekint vissza, amely mind a pontalap, mind pedig a sávalap kialakítására egyaránt alkalmas. Talaj tekintetében nem válogatós, hiszen szinte bármilyen tulajdonsággal rendelkező talaj esetében magabiztosan és hatékonyan felhasználható.

 

Mobilitásának köszönhetően nem csak végleges, de átmeneti megoldásként is szolgálhat a környezet károsítása nélkül. Működési elvére való tekintettel hasonlítanak a hagyományos csavarokra. Esetükben is lehet kézi, valamint gépi erővel behajtani azokat a földbe, a szükséges teherbírás függvényében. Mindez pedig a csavar méretét is nagyban befolyásolja.

Költségcsökkentés és tervezhetőség

A betonalap költsége – anyag és munkadíjjal együttesen általában kiteszi az építkezés teljes költségének 10-15%-át, amennyiben jó szakembert találsz. Mindez magába foglalja a tereprendezést – hiszen a betonalaphoz viszonylag egyenes területre van szükség, a tervezést, az anyagbeszerzést, a gépi-, vagy az emberi erővel történő munkát, valamint a végső kivitelezést.

 

Talajcsavarok esetében a költségek jelentősen csökkennek, hiszen nincs szükség tereprendezésre – még kifejezetten lejtős talaj esetében sem. Nincs szükség különösebb anyagbeszerzésre sem, valamint akkora emberi erő sem kell, hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb a folyamat. A kivitelezést követően nem fogsz meglepődni a benyújtott számlán sem, hiszen a költségek pontosan meghatározásra kerülnek, így nem kell rejtett költségekkel számolnod.

 

Weboldalunkon kiválaszthatod, majd online megrendelheted a szükséges termékeket, amelyhez automatikusan hozzászámolja a kiszállás és a szolgáltatás díját a rendszer. Így nincs szükség hosszas egyeztetésre, gyorsan és egyszerűen foglalhatsz telepítési időpontot!